16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Špagetová bábovka

Název Množství a jednotka
špagety 500 g
mleté maso 500 g
anglická slanina 100 g
vejce 3 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)



Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě téměř doměkka - nedovaříme úplně, budeme je ještě zapékat. Mezitím, než se uvaří špagety, připravíme si náplň z mletého masa. Mleté maso překrájíme na menší kousky a na trošce oleje orestujeme dozlatova - rozmícháváme vidličkou, aby se maso pěkně od sebe oddělilo. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme, okořeníme bazalkou, tymiánem, podlijeme červeným vínem a rajčatovou šťávou, přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata a podusíme - necháme šťávu vyvařit tak, abychom měli hutnější konzistenci. Přidáme prolisovaný česnek, zarovnanou lžičku cukru, 3 lžíce kečupu, promícháme a odstavíme z ohně. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do formy vrstvíme špagety - masová náplň - posypeme strouhaným sýrem, opakujeme podle potřeby, poslední vrstva jsou špagety. Povrch trochu umačkáme, uhladíme a dáme do vyhřáté trouby na 180° péct. Po deseti minutách bábovku zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme dozlatova. Hotovou bábovku ještě posypeme strouhaným sýrem nebo parmazánem.

Tip:
Masovou náplň můžeme vylepšit přidáním hříbků, žampiónů nebo hlívy, nebo přidáme na kostky nakrájenou cuketu, eidam můžeme vyměnit za goudu nebo klidně i nivu.
Před vložením do formy můžeme špagety s masem i sýrem promíchat, bábovka pak bude celistvější.



Další fotografie
 


RECEPTY

Tvarohové koblihy

Postup: V míse smícháme tvaroh s mlékem, vejci, cukrem, moukou, solí a jedlou sodou.... zobrazit recept

RECEPTY

Ossobuco po milánsku

Postup: Plátky ossobuca zaprášíme moukou a ve velkém kastrolu (nebo přímo v pekáči, ve... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňové knedlíky

Postup: Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici,... zobrazit recept

RECEPTY

Brusinkové marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru svaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Pension La Rosa

Svým návštěvníkům nabízí vysokou kvalitu ubytování a služeb v plně...